Kissa

FI*Lumipuron


Rodun kuvaus-Breed description

Rakenne: Burmilla on solakka rakenteinen keskikokoinen kissa, jolla on pyöreä rintakehä ja suora selkä.

Jalat: Solakat jalat ja vahvat luut. Takajalat on hieman pidemmät kuin etujalat. Tassut ovat sirot ja ovaalin muotoiset.

Pää: Otsa on pehmeästi pyöristynyt ja korvat ovat keskikokoiset tai suuret. Silmät ovat suuret ja soikeat sekä kaukana toisistaan. Kaikki vihreän sävyt ovat sallittuja.

Häntä: On kooltaan keskikokoinen tai pitkä ja hännänpään tulee olla pyöreä.

Turkki: Lyhyt, elastinen ja silkkinen. Turkin pohjaväri on hopea, jokainen karva on päästään värittynyt, värityksen määrä voi vaihdella.

Luonne: Burmilla on vilkas, ihmisrakas, erittäin seurallinen ja puhelias. Burmilla on mukana kaikissa kodin askareissa ja seuraavat omistajaansa mitä tahansa ne tekevät tai minne menevät.


Burmillat arvostellaan kahdessa eri väriryhmässä:

Ryhmä I (ei-oranssiset): musta-, sininen-, suklaa-, lila-, kaneli- ja beige shaded silver/golden tai shell silver/golden.

Ryhmä II (oranssiset): punainen-, creme-, sekä  kilpikonna-, sinikilpikonna-, suklaakilpikonna-, lilakilpikonna-, kanelikilpikonna-, ja beigekilpikonna shaded silver/golden tai shell silver/golden.

 

Shaded: Kissat ovat yleissävyltään tummenpia, 1/3 karvan kärjestä on värittynyt. Yleisin väri on musta shaded, mutta shaded voi yhdistyä mihin väriin tahansa.

Shell: Kissat näytävät melkein "valkoisilta". Ainoastaan karvan kärjessä on hiukan väriä, noin 1/8 karvan pituudelta. Tämän värisiä kissoja kutsutaan usein chinchillaksi, esim. chinchilla persialainen.

 

01.01.2010 FIFe:ssä hyväksytty burmilloille väri burmanaamio (värikoodi 31).

01.01.2012 FIFe:ssä hyväksytty burmilloille turkin pohjaväriksi myös golden (lämmin kulta) aiemman hopean lisäksi.